AVISOS I INSTRUCCIONS PER LO PRINCIPIANT CUINER

Autor: Anònim, Anònim

Sección: GASTRONOMÍA - Cocina Regional

AVISOS I INSTRUCCIONS PER LO PRINCIPIANT CUINER

AVISOS I INSTRUCCIONS PER LO PRINCIPIANT CUINER

20,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
BARCINO
Publicación:
01/06/2021
Colección:
Set Portes, Receptaris Històrics de Cuina Catalana
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

Als convents franciscans el càrrec de cuiner requeia en un dels seus membres, que se les havia denginyar per alimentar el conjunt de la comunitat. No és sorprenent, doncs, que haguem conservat fins a onze còpies manuscrites, algunes dincompletes, dels Avisos i instruccions per lo principiant cuiner. Es tracta dun receptari de cuina anònim, força extens, redactat a mitjan segle …

Als convents franciscans el càrrec de cuiner requeia en un dels seus membres, que se les havia denginyar per alimentar el conjunt de la comunitat. No és sorprenent, doncs, que haguem conservat fins a onze còpies manuscrites, algunes dincompletes, dels Avisos i instruccions per lo principiant cuiner. Es tracta dun receptari de cuina anònim, força extens, redactat a mitjan segle XVIII. Algunes de les còpies són de començament del XIX, cosa que posa de manifest la utilitat i la vigència del llibre. Lobra reprodueix una cuina senzilla, per bé que no pas rigorista, amb plats que provenen de la tradició gastronòmica popular catalana, adaptada als cosutms i necessitats de lorde. És per això que, en diversos aspectes, ens permet aproximar-nos a la cuina popular de lèpoca. Després de la important i rica tradició gatronòmica medieval, a lèpoca moderna els receptaris escrits en llengua catalana cal cercar-los en la cuina conventual. Els Avisos és un dels més antics que nhem conservat. Entremig cal situar-hi els consumaris cartoixans, en què, al costat daltra informació, hi havia també receptes i indicacions alimentàries. El receptari franciscà, en canvi, se centra estrictament en el contingut culinari.
Leer más

Más libros de Anònim, Anònim

Todos los libros de Anònim, Anònim

Más información del libro

AVISOS I INSTRUCCIONS PER LO PRINCIPIANT CUINER

Editorial:
BARCINO
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-7226-848-7
EAN:
9788472268487
Nº páginas:
256
Colección:
Set Portes, Receptaris Històrics de Cuina Catalana
Lengua:
CATALAN
Alto:
210 mm
Ancho:
130 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocina Regional

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar